Lipták sa ľahkého súpera nedočkal, Prešov v PVP s Valladolidom

27.11.2007 Celý región

Viedeň 27. novembra (TASR) - Hádzanári slovenského majstra Tatran Prešov sa v osemfinále Pohára víťazov pohárov stretnú v náročným súperom, lebo utorňajší žreb vo Viedni im do cesty postavil španielskeho favorita CBM ...
Práve účastník ligy Asobal, popri nemeckej bundeslige najkvalitnejšej súťaže sveta, bol jedným z trojice súperov, s ktorým nechcel mať tréner Tatrana Martin Lipták do činenia už v osemfinále.
Prvý zápas je na programe 9. resp. 10. februára v Prešove, odveta o týždeň neskôr v Španielsku.
Aj preto bola jeho reakcia na výsledok žrebovania plná sklamania. "Čo už mám na to povedať. Dostali sme súpera, ktorého som vôbec nechcel. Nielen kvôli tomu, že je to jeden z najkvalitnejších tímov na Pyrenejskom polostrove a vlani som jeho silu videl v Lige majstrov, ale aj preto, že už mám dosť tých cirkusov, ktoré sa vždy vyskytujú v zápasoch so španielskymi tímami. Nedá sa už nič robiť, nejako to prežijem, " vyhlásil Lipták. Prešov síce postúpil do PVP z prestížnejšej Ligy majstrov po tom, čo obsadil tretiu priečku v D-skupine, ale psychologickú výhodu domácej odvety bude mať španielske družstvo. "Je to pre nás ďalšie mínus, no dúfam, že nás to nepoloží a tentoraz nám to vyjde, " dodal prešovský kouč.
Valladolid sa do najlepšej 16-tky PVP prebojoval po jednoznačných výsledkoch v treťom kole s talianským Bologna United (38:31, 40:27).
Premožiteľ slovenského klubu TJ Štart Nové Zámky poľský SPR Chrobry Glogow sa v osemfinále Challenge Cup-u stretne s chorvátskym tímom Perutnina Pipo Čakovec.
 

Vyberte región